de rijnstreek

voor direct advies
bel ons 0343-574800

Conserveren

Stralen is een zeer geschikte manier om roest, walshuid ,oude verflagen of andere vervuiling te verwijderen. Door het stralen ontstaat een schone en ruwe ondergrond. Deze ondergrond is zeer geschikt voor een goede hechting van een vervolg behandeling. Door deze veelzijdigheid kunnen we onze klanten altijd de juiste oplossing bieden. Of het nu gaat om het stralen van staal, aluminium, rvs, kunststof, hout of glas.

Afhankelijk van het te stralen materiaal wordt gekozen voor het meest geschikte staalmiddel grid, zand of glas.
Het werk wat uitgevoerd wordt varieert van groot tot klein. Van siersmeedwerk, velgen, radiatoren, en carrosseriedelen tot complete staalconstructies, containers of boten.

Straalwerk kan naast een conserverende functie ook een decoratieve functie hebben. Hierbij kunt u denken aan het mat stralen van glas of bepaalde soorten kunststoffen voor bijvoorbeeld sfeerverlichting. Of het stralen van hout voor het verkrijgen van een bepaalde gewenste oppervlaktestructuur.

Na het stralen kan het product voorzien worden van grond- en aflaklaag. Dit kan in iedere gewenste kleur. Afhankelijk van de functie van het product kan gekozen worden voor verschillende verfsystemen. Of het gaat om een binnen-, buiten- of onderwatertoepassing, er is altijd een passende oplossing.